Collectiviteitskorting zorgverzekering vergelijken

Het loont zich zeer de moeite om jaarlijks je zorgverzekering kritisch tegen het licht te houden en te vergelijken met andere zorgverzekeraars. Medio november maken verzekeringsmaatschappijen de zorgpremies voor het komend jaar bekend en de eventuele veranderingen in hun aanvullende pakketten.
De zorgpremies en dekkingen in de aanvullende verzekering kunnen flink verschillen, vandaar dat je zorgverzekering vergelijken erg verstandig is.

Collectieve zorgverzekering
Met een collectiviteitskorting op je zorgverzekering kun je de grootste besparing behalen. Op Zorgpremiekorting.nl vind je een overzicht van alle collectieve zorgverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Deelname aan een collectief is kosteloos en vrijblijvend. In sommige gevallen heb je een Kamer van Koophandel nummer nodig om deel te kunnen nemen in een zorgcollectief. In veel gevallen kan iedereen deelnemen zonder voorwaarden. De besparing op de zorgpremie kan oplopen tot €250,- per jaar per verzekerde. Voor een gezin kan de totale besparing dus flink oplopen.

Menzis en Avero collectief
De site Zorgpremiekorting.nl is een initiatief van de Stichting Zorg voor Koopkracht. Zij werkt samen met Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen om de hoogste collectieve kortingen bij zorgverzekeraars te behalen. Zo heeft de samenwerking een Menzis collectief opgeleverd voor MKB’ers en ZZP’ers en een Avero collectieve zorgverzekering die voor iedereen beschikbaar is.

Andere bespaartips zorgverzekering
Er zijn nog andere manieren om meer te besparen op je zorgverzekering. Het verhogen van je eigen risico is er een van. Je moet natuurlijk wel afwegen of je zorgconsumptie lager is dan de besparing op de zorgpremie en of je een evt. tegenvaller in de zorgkosten zelf financieel kunt opvangen.
De zorgpremie jaarlijks in één keer betalen levert ook een korting op de premie variërend van 1% bij de meeste zorgverzekeraars tot maximaal 3% bij sommige verzekeringsmaatschappijen.
Kritisch naar je aanvullende zorgverzekering kijken is natuurlijk ook een tip. Vaak zijn mensen voor veel dingen verzekerd waar men nooit gebruik van maakt.